De tulp (mijn favoriete bloem) speelt pas de laatste jaren een rol in mijn werk.

Ik kreeg in 2017 de diagnose PD. Als je Parkinson googelt, dan krijg je veel afbeeldingen van tulpen. Nu zijn er diverse onderzoeken die aantonen dat het ontstaan van Parkinson met landbouwgif (bollenteelt, wijnproductie) te maken kan hebben. Dat wringt bij mij. Daarom maak ik nu artwork met tulpen, maar dan net even anders.

De tulpen die ik laat zien zijn nog steeds te herkennen als een bloem, maar zijn aangetast door symptomen van Parkinson. En er staan symbolen bij van gif en dopamine. De ‘spot’ waar de ziekte zich openbaart staat er soms in (rondje). De tulpen veranderen in ‘brein’tulpen, ‘neuronen’tulpen, ze bewegen (tremor), ze lijken wijnglazen, ze zijn sterk gebogen. Of nemen de vorm aan van pillen.

De opbrengst van het verkochte werk komt ten goede aan onderzoek naar Parkinson.

 

Parkinson tulpen
1 gebogen tulp (torso tulip of bowing bloom)
2 pillentulp (drug tulip of (pill pioen)
3 trillende tulp (trembling tulip of tremor tulip)
4 neuronentulp (neurontulip)
5 hersentulp groot (brain tulip of brain bloom)
6 wijnglazentulp (wineglass tulip)

gebogen tulp

1

pillentulp

2

trillende tulp

3

 

neuronentulp

4

hersentulp

5

wijnglazentulp

6

 

 

Bikevoorparkinson

BikevoorParkinson is hét jaarlijkse unieke fietsevenement waar mensen met parkinson(isme), naasten, zorgverleners en iedereen die deze mensen een warm hart toedraagt samenkomen. Met als doel samen een gezellige dag fietsen in de heuvels van Zuid-Limburg en geld ophalen voor een mooi parkinsonproject.

bikevoorparkinson 1bikevoorparkinson 2bikevoorparkinson 3

 

 

Kunst Cadeau

Geef eens een keer geen bloemen (lees artikel over glyfosaten en bollenteelt:https://www.parkinson-vereniging.nl/archief/bericht/2023/08/21/Glyfosaat-hoort-niet-in-gezond-landbouwsysteem)

Na een week worden de bloemen weggegooid. Jammer! waarom niet voor hetzelfde geld iets blijvends en unieks?!

Ik maak monoprints in postkaartformaat (om op te sturen) en artwork (20x25 en 30x40) met passepartout. In tegenstelling tot linosnede of ets is iedere monoprint uniek. Ze lijken op elkaar, maar zijn toch anders. Er is dan ook geen oplage, maar ieder werk wordt wel genummerd en gesigneerd (behalve de postkaarten). De opbrengst van de drukwerken komt ten goede aan ParkinsonNL.

Prijzen kaart met envelop €2,50 per kaart (3 voor €6, 6 voor €10).
Artwork in passe-partout 20x25 is €10 per stuk
formaat 30x40 in passe-partout is €20 per stuk.
Dat is wel exclusief verzendkosten, gratis op te halen.

Voor bestellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (06-15657296).
Op het atelier kun je zelf een print uitzoeken, wanneer je online iets bestelt, vermeld dan welk soort tulp (of wielrenner) en in welke kleurstelling (rood, roze, geel, groen, blauw, oranje, bruin, paars). Zie hieronder wat voorbeelden van de soort tulp.

Ik doe ook mee met Pakje Kunst, dit zijn kleine werkjes die passn in een (voormalig) sigarettenpakje (8x6 cm). De (hergebruikte sigaretten) automaten waaruit je deze pakjes kan trekken vind je overal in het land, kijk daarvoor op de website van Pakje Kunst.